lørdag 8. august 2009

Hvem, Hva, Hvorfor?

Little Stranda
Small effort – big difference!

En vakker dag i Industrigata i Oslo møter jeg en av mine gode venninner. Plutselig spør hun meg ”Du, skal vi bygge en skole i Afrika?” ”Ja, for en kjempeide!”, svarer jeg.

Så begynte ballen å rulle.

Vi er en gjeng sunnmørsjenter som er bosatt i Oslo og på Sunnmøre, som har holdt sammen siden barndommen. For en tid tilbake startet vi en klubb sammen. Strandaklubben var egentlig bare en unnskyldning for å samles til skravl og moro, og for å fortsatt beholde kontakten oss i mellom. Etterhvert som tiden har gått, har det blitt turer i inn-og utland og ikke minst planlegging av vårt nye og store prosjekt; ”Little Stranda”.

Navnet ”Little Stranda” var et forslag fra en av klubbjentene. Siden vi er en gjeng ekstrempatrioter som elsker hjembygda vår måtte navnet inneholde Stranda. Little Stranda er altså et godt navn vi mener hyller vår lille hjembygd.

For mange høres dette kanskje dumt og vanskelig ut. Mange spør oss om hvorfor vi gjør dette. Vi ønsker heller at folk skal tenke som oss og spørre seg selv – ”Hvorfor ikke gjøre det?” Vi er en gjeng oppegående jenter som har et ønske om å hjelpe andre, samt å utfordre oss selv, så hvorfor ikke gjøre et forsøk.
Helt siden vi var barn har vi hatt en liten veldedighetsspire i oss. For over 15 år siden arrangerte vi sirkus i hjembygda og overskuddet av pengene gikk til gatebarn i Brasil. Vi vil derfor nå ta opp tradisjonen ved å gjøre noe sammen som kan føre til noe godt for andre. Ved å ha skolegang og utdanning mener vi at barn har større muligheter for å nå sine drømmer.

Vår ide og vårt ønske er å kunne samle inn penger til å ruste opp, vedlikeholde og bygge nye klasserom på en skole i Dopota, Zimbabwe. Dette ved hjelp av goodwill fra familie, venner, bekjente, bedrifter og folk ellers. Vi ønsker å gjennomføre sosiale tilstelninger, og skape noe som vil engasjere andre, slik at vi sammen kan bidra til å nå et felles mål.

Vår samarbeidspartner Sabona (http://www.sabona.no/)
Sabona er en grasrotorganisasjon som utfører diverse prosjekter i Zimbabwe. Hovedfokuset er hjelp til selvhjelp, få mellomledd og direkte kanalisering av midler. Lokalbefolkningen er med på prosjektene fra begynnelsen av, og er dermed med på å gå veien selv. At pengene går direkte til prosjektet og dermed havner der de trengs, er noe vi i Strandaklubben ser på som svært viktig. Vi er opptatt av å hjelpe, men også bygge opp noe som kan være langsktig.

Gjennom denne bloggen vil dere kunne følge med på utviklingen og gjennomføringen av ”Little Stranda.” Her kommer nyheter, invitasjoner, oppfordringer, utfordringer, bilder og generell informasjon om prosjektet. Det hele handler om å skape engasjement, utveksle kunnskap, og om å bidra til å hjelpe. Ved å hjelpe oss, hjelper dere andre til å nå sine drømmer. Vi håper at så mange som mulig vil åpne sine sinn, og tørre å bidra med litt for å skape en stor forskjell!

-Strandajentene

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar